Ofertă 2021 CFF Vișeu de Sus - Mocănița

ACEST ANUNT A EXPIRAT ! - Ofertă 2021 CFF Vișeu de Sus - Mocănița de pe Valea Vaserului
În vacanță cu Mocănița pe Valea Vaserului
Preț: Începând de la 45 Ron/persoană
Agenția de Turism România Turistică vă prezintă o ofertă de nerefuzat
O călătorie cu trenul Mocăniță pe Valea Vaserului în inima Maramureșului Istoric și Tradițional.
Mocănița este un tren care circulă pe o cale ferată forestieră cu ecartament îngust folosită pentru transportul masei lemnoase din Munții Maramureșului, îndeosebi a lemnului scos din pădurile de pe Valea Vaserului. Mocănița este un tren cu locomotivă cu aburi, alimentată cu lemn și cărbuni.
Traseul Mocăniței pornește de la altitudinea de 400 metri, stația CFF Viseu de Sus și strabate pădurile virgine de-a lungul râului Vaser, traversând poduri și sfredelind tuneluri. Mocănița strabate o zonă sălbatică, împădurită, unde nu există drumuri de acces sau așezări omenești și unde animalele sălbatice sunt la ele acasă. De-a lungul celor aproximativ 22 km, Mocănița face mai multe popasuri la Valea Scradei, Novăț, Glimboaca, Cozia, Novicior, ajungând în final în stația Paltin, care este punctul terminus al călătoriei trenurilor turistice.
Traseul Mocăniței este unul mult mai lung însumând aproximativ 48 de km, dar de la stația Paltin până la stația Coman, calea ferată forestieră este operată de RG Holz Company, fiind accesibilă doar trenurilor care transportă masa lemnoasă, transportul public de pasageri fiind restricționat.
Plecarea: Gara CFF Vişeu de Sus, ora 09:00
Traseul: Vişeu de Sus – Novăţ/Paltin* - 21,6km
Sosirea în Vişeu de Sus, ora 14:30/15:00
Un traseu durează (dus-întors) aproximativ 6 ore
Plecarea va fi la ora 09:00 în vagoane închise şi încălzite, valabil iarna.
Durata călătoriei cu Mocăniţa este de trei ore pe un sens, unde la jumătatea traseului se va face o pauză de cca o jumătate de oră.
Preț: 45
24 Sep 2021   Viseu de Sus, MM
Categorii
Urmărește-ne pe Facebook
Raspunderea juridica pentru continutul anunturilor apartine in totalitate autorilor acestor anunturi.